Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@08:47:56 GMT

تاریخچه‌ای مختصر از ظهور آسمان‌خراش‌های مدرن

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۴۳۷۰

تاریخچه‌ای مختصر از ظهور آسمان‌خراش‌های مدرن

بشر از زمان‌های باستان تا امروز، به سمت خانه‌های مرتفع‌تر رغبت بیشتری داشته است؛ از برج بابل با ارتفاع ۹۰ متر در بغداد عراق گرفته تا بر ج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متر در کلانشهر دبی امارات متحده عربی، همیشه وجود آسمانخراش‌ها در اولویت برنامه‌های مدیران شهری بوده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، طی چند دهه اخیر، وجود آسمان‌خراش‌ها در شهرها به دلایل مختلفی رو به افزایش بوده به طوری که حتی بسیاری از شهرهای جهان، برای ساختن برج‌ها با یکدیگر به رقابت پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ساختمان‌های غول پیکر، تاریخ و فرهنگ هر شهر را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که تا چه اندازه شهرها در گذر زمان توسعه یافته است. از نظر تاریخی، سازه‌های بلند به عنوان مکان‌هایی برای سکونت، تفریح و محل دفن حاکمان و امپراطورهای باستان به حساب می‌آمد که با گذر زمان، به ایده‌ای برای احداث سازه‌های دیگر تبدیل شد. به عنوان مثال، هرم بزرگ جیزه، یک بنای یادبود در مصر است که به عنوان آرامگاهی برای فرعون خوفو احداث شد. ارتفاع این سازه که از سه هرم تشکیل شده، در بلندترین نقطه خود به ۱۴۵ متر می‌رسد و تا حدود چهار هزار سال، به عنوان مرتفع‌ترین سازه ساخته دست بشر شناخته شد.

پس از اهرام مصر، کلیسای جامع لینکلن در انگلستان، با ۱۶۰ متر بلندی، عنوان مرتفع‌ترین ساختمان جهان در قرن چهاردهم را از آن خود کرد. مردم به تدریج و با تغییر اعتقادات مذهبی خود به تپه‌ها و کوه‌ها پناه برده و به احداث ساختمان‌هایی بسیار بلند در آنجا پرداختند تا هر چه بیشتر خود را به خدا نزدیک کنند. قصر پوتالا در چین، صومعه مقدس بودائیان و اقامتگاه سابق رهبران دینی آن زمان به نام دالایی لاما، از برجسته‌ترین نمونه سازه‌های بلند احداث شده بر فراز کوه‌ها برای نزدیکی مردم به خداوند است.

معماران قرن بیستم و بیست و یکم نیز با الهام از برج‌های باستانی تلاش کردند، سازه‌هایی بسیار بلند با اهداف مختلف ایجاد کنند تا در نهایت به آسمان‌خراش‌های مدرن امروزی دست پیدا کنند. برج شارد لندن با ارتفاع حدود ۳۱۰ متر یکی از سازه‌های بلند مدرن به حساب می‌آید که البته ارتفاع آن هنوز در مقابل آسمان‌خراش‌هایی باستانی نظیر برج خلیفه، بسیار کم در نظر گرفته می‌شود. آسمان‌خراش جده، که قبلاً با نام پادشاهی نیز در میان مردم جهان شناخته شد، با ارتفاع حدود هزار و ۶۰۰ متر تا به امروز بلندترین آسمانخراش دنیا شناخته شده که البته ساخت آن در سال گذشته به پایان رسید.

پیدایش تدریجی آسمان‌خراش‌ها

پیدایش اولین برج‌های بلند جهان به دهه ۱۸۸۰ بر می‌گردد یعنی زمانی که از نسل اول آسمان‌خراش‌های کلانشهرهای آمریکایی نظیر شیکاگو و نیویورک رونمایی شد. در آن زمان، برج‌های بلند شیکاگو به عنوان مراکز بیمه مورد استفاده قرار می‌گرفت و پیشرفت‌های بزرگی در تکنولوژی را به تصویر می‌کشید.

پس از وقوع آتش‌سوزی بزرگ سال ۱۸۷۱ در شیکاگو، ویلیام لی بارون جنی معمار معروف آمریکایی، ساخت ساختمان بزرگ بیمه شهر را آغاز کرد که این سازه در سال ۱۸۸۴ به پایان رسید و نام آن به عنوان بلندترین سازه آن زمان شیکاگو به ثبت رسید. لویی سالیوان و دانکمار آدلر نیز در سال ۱۸۹۶، اصطلاح " ساختمان‌های اداری بلند" را به سازه‌هایی دادند که نسبت به ساختمان‌های قبلی، با تعداد طبقات بیشتر برای دفاتر کاری مورد استفاده قرار می‌گرفت.

وقوع انقلاب تکنولوژیک آمریکایی، بین سال‌های ۱۸۸۰ تا ۱۸۹۰ نیز باعث ارائه ایده‌های زیادی از سوی معماران کشور در راستای طراحی ساختمان‌های بلند شد که در این راستا نیز، آسمان‌خراش‌های جدیدی در گوشه و کنار ایالات متحده آمریکا، پا به عرصه وجود نهاد. برج‌های آن زمان اغلب با هدف ساختمان‌های اداری مورد استفاده قرار می‌گرفت و جالب است بدانید که همین امر باعث ایجاد سیستم‌های پستی جهانی، ساخت ماشین تحریر و حتی تلفن شد.

با گذشت زمان، هر روز تغییرات بیشتری بر زندگی شهری اعمال می‌شد که این امر ساختمان‌سازی را نیز تحت تأثیر قرار می‌داد. به عنوان مثال، افزایش چشمگیر جمعیت شهرنشینی باعث شد مدیران به ایجاد ساختمان‌های بلند به منظور بیشترین استفاده از فضا برای گنجاندن حداکثر ساکنان در آن‌ها روی آورند. در این راستا، آسمان‌خراش‌هایی دور تا دور پارک مرکزی نیویورک را فرا گرفت و این گرایش به رویکردی ثابت در طراحی سایر شهرهای جهان نیز تبدیل شد. مقامات پاریس، لندن و هنگ کنگ از پیروان نیویورک در افزایش آسمان‌خراش‌های شهر برای سازگاری هر چه بیشتر با افزایش جمعیت بودند و به تدریج، گرایش به برج‌سازی را در سراسر جهان ترویج دادند تا در نهایت به ساخت آسمان‌خراش‌های مدرن امروزی رسیدند.

کد خبر 497540

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ساختمان های بلند اهرام ثلاثه برج خلیفه امارات دوبی آسمان خراش دبی مرتفع ترین سازه ها مرتفع ترین ساختمان ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آسمان خراش آسمان خراش ها آن زمان برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۴۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • آواتر 15 ؛ یک شاسی بلند جدید دیگر با زبان طراحی نادر فقیه زاده (+تصاویر)
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • تاریخچه: تیمی که استقلال را دو رقمی کرده!
  • خیز بلند ارلینگ هالند به سوی کفش طلای لیگ برتر با هت تریک یک نیمه‌ای مقابل وولورهمپتون
  • روز یادبود آتش‌نشانان ۱۴۰۳ +تاریخچه و پوستر Firefighters’ Memorial Day
  • تاریخچه آتش‌سوزی، پیوست ساخت‌وسازها باشد/بیمه در اسرع وقت کارشناسی را آغاز کند
  • وظیفه شیعیان در دوران غیبت زمینه‌سازی و آماده کردن شرایط برای ظهور امام زمان(عج) است
  • (عکس) طرح نور باید باشد تا ظهور