Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-05@22:45:50 GMT

مسیه ۲۴؛ ابر ستاره‌ای برج قوس

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۸۷۸۷

مسیه ۲۴؛ ابر ستاره‌ای برج قوس

ایتنا - ستاره‌های درخشان M24 که گاهی اوقات ابر «ستاره کمان کوچک» هم نامیده می‌شود، این منظره ستاره‌ای باشکوه را درخشان‌تر می‌کنند. برخلاف آنچه که در بسیاری از مدخل‌های موجود در فهرست معروف اجرام اعماق آسمان چارلز مسیه، گفته شده، M24 یک کهکشان درخشان، خوشه ستاره‌ای یا سحابی نیست؛ بلکه شکافی است در ابرهای غبارآلود میان‌ستاره‌ای پنهان و نزدیک، که امکان مشاهده ستارگان دوردست در بازوی مارپیچی قوس کهکشان راه شیری را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وقتی با دوربین دوچشمی یا تلسکوپی کوچک به ابر ستاره‌ای خیره می‌شوید، در واقع دارید از روی زمین و از پنجره‌ای با عرض بیش از ۳۰۰ سال نوری به ستاره‌هایی در فاصله ۱۰ هزار سال نوری یا حتی بیشتر نگاه می‌کنید. ستاره‌های درخشان M24 که گاهی اوقات ابر «ستاره کمان کوچک» هم نامیده می‌شود، این منظره ستاره‌ای باشکوه را درخشان‌تر می‌کنند.

میدان دید تلسکوپی که بیش از ۳ درجه (معادل با عرض ۶ قمر کامل) از صورت فلکی قوس را می‌پوشاند، دربرگیرنده نشانه‌های تاریک B92 و B93 است که درست بالای مرکز قرار دارند؛ به همراه دیگر ابرهای غبارآلود و سحابی‌های درخشان که به سمت مرکز کهکشان راه شیری قرار دارند.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: فضا ناسا ستاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۸۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوقات شرعی ۱۶ اردیبهشت به افق شهرکرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، اوقات شرعی به افق شهرکرد به شرح زیر است.
اذان ظهر: ۱۲:۰۳
غروب آفتاب: ۱۸:۵۱
اذان مغرب: ۱۹:۰۹
نیمه شب شرعی: ۲۳:۱۸
اذان صبح فردا ۳:۴۶
طلوع افتاب ۵:۱۵

دیگر خبرها

  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • بهره‌برداری از چمن مصنوعی پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • کول پالمر، ستاره درخشان چلسی که منچستر سیتی از آن محروم شد
  • چلسی 5-0 وستهم: برد درخشان برای ابقای پوچتینو
  • وقوع ۵ حادثه رانندگی در استان سمنان/ یک نفر جان باخت
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • اوقات شرعی ۱۶ اردیبهشت به افق شهرکرد
  • ایسکو بهترین بازیکن ماه آوریل لالیگا
  • برد 6 بر صفر النصر در شب درخشان اسطوره
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!